Alte știri

Riscă până la 4 ani de închisoare. Ce a furat un bărbat din capitală

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un bărbat în vârstă de 44 de ani originar din capitală, a fost identificat și urmează a fi atras la răspundere penală de ofițerii secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, pentru comiterea unui furt de acumulatoare auto.

Cazul a avut loc în luna mai a anului curent, polițiștii fiind sesizați de către o administrația unei companii de închirieri auto amplasată pe str. Studenților, care a comunicat că de pe teritoriul acesteia au fost sustrase 4 acumulatoare . Acțiunile individului au suprinse de camerele de supraveghere amplasate în zonă. Prejudiciul care i-a fost cauzat a fost estimat de către partea vătămată la suma de 4600 lei.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală în baza semnelor constituitive ale componenței de infracțiuni prevăzute de art.186, Furt.

Urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală întreprinse de polițiști suspectul a fost identificat și reținut, fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția, declarând că a pătruns pe teritoriu prin acces liber, și a sustras acumulatoarele cu scopul de a le vinde și a obține un profit.

Pentru infracțiunea comisă, conform legislație penale în vigoare, bărbatul riscă amendă în mărime de până la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore, sau închisoare pe până la 4 ani.

loading...

Comments are closed.