Alte știri

Fotbal. Roman Abramovich are ofertă să vândă clubul Chelsea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cel mai bogat britanic, omul de afaceri Jim Ratcliffe, ar fi făcut o propunere pentru cumpărarea clubului Chelsea. Actualul patron al „albaștrilor”, Roman Abramovich, nici nu a vrut să audă de cedarea clubului, scrie presa birtanică.

Ratcliffe (65 de ani) are o avere estimată la 20 de miliarde de lire sterline, de două ori mai mare decât cea a lui Abramovich, care a venit la Chelsea în urmă cu 15 ani, și este, surprinzător, suporter al lui Manchester United. El deține însă o lojă pe stadionul Stamford Bridge și merge la meciurile lui Chelsea deoarece este foarte aproape de casa lui.

Speculațiile privind o eventuală vânzare a clubului Chelsea au început după ce Abramovich (51 de ani) a fost nevoit să obțină un pașaport israelian pentru a putea sta în Marea Britanie câte șase luni. Rusul, care este al 13-lea cel mai bogat om din Marea Britanie, potrivit Sunday Times, a părăsit Marea Britanie după ce viza sa de investitor a expirat şi nu a participat la finala cupei FA pe care Chelsea a câştigat-o cu scorul de 1-0.

Cel mai bogat britanic, omul de afaceri Jim Ratcliffe
Jim Ratcliffe

Conform sursei, Chelsea ar costa peste 1 miliard de lire sterline. Compania lui Ratcliffe, Ineos, a înregistrat vânzări de 45 de miliarde de lire sterline și are peste 18.500 de angajați în 22 de țări. Cu șapte luni în urmă, Ratcliffe a cumpărat clubul elvețian FC Lausanne-Sport pentru o sumă nedezvăluită, care anul trecut a retrogradat din prima ligă elvețiană.

Sub comanda lui Abramovich, londonezii au câștigat 5 titluri în Premier League și Champions League în 2012.

fotbal, chelsea, roman abramovich

loading...

Comments are closed.