Externe

Roman Abramovich, sancționat dur și în SUA. Suma reprezintă peste jumătate din averea sa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Situația lui Roman Abramovich rămâne ingrată. Oligarhul rus a fost sancționat din nou, iar un tribunal din Jersey i-a „înghețat” active în valoare de peste 7 miliarde de dolari (7,3 miliarde).

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Decizia vine după ce poliția americană „a căutat premise după unele bănuieli de legături cu activitățile de afaceri ale lui Roman Abramovich”, potrivit unui comunicat al Guvernului, care anunță că ordinul este pus în practică instantaneu, adică de pe 12 aprilie.

Activele în cauză sunt localizate fie în Jersey, fie sunt deținute de unele entități de pe insula americană.

Mișcarea reprezintă încă o lovitură pentru Abramovich. De la începutul războiului din Ucraina, autoritățile din Marea Britanie l-au forțat să ia decizia de a vinde Chelsea și a fost determinat să-și mute de urgență yacht-urile sale scumpe din porturile europene, pentru a evita să fie puse sub sechestru.

În plus, o firmă a sa, care este al doilea mare producător de aluminiu din Rusia, rămâne suspendată.

La începutul lunii martie, Roman Abramovich a anunțat că vinde Chelsea, echipă pe care o deține din 2003, după ce Guvernul Britanic a adoptat o serie de sancțiuni împotriva sa, în contextul războiului pornit de ruși în Ucraina.

Roman Abramovich este un apropiat al președintelui Rusiei, Vladimir Putin, cel care a declanșat invazia Ucrainei pe 24 februarie.

Cel care va deveni proprietar al lui Chelsea va trebui să achite 3,5 miliarde de euro către Roman Abramovich, care și-a delegat atribuțiile și nu mai conduce clubul, imediat după ce Vladimir Putin a declanșat războiul în Ucraina.

Roman Abramovich a participat la negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia. La un moment dat, el a crezut că a fost otrăvit.

loading...

Comments are closed.