România a intrat astăzi în Spațiul Schengen: Cum se vor efectua controalele și îmbarcarea/debarcarea la Aeroportul Iași

România este de astăzi în Spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime.

“O reușită binemeritată de țara noastră ca membru al Uniunii Europene.

Beneficiile sunt evidente atât pentru cetățenii români care pot călători mai ușor, cât și pentru economia națională, prin deschiderea unor noi oportunități în acest spațiu de liberă circulație.

Este o victorie a României și a tuturor celor care au crezut în acest proiect de țară. Avem un plan guvernamental clar și ferm asumat pentru aderarea completă la Spațiul Schengen până la sfârșitul anului.

Am convingerea că prin seriozitate și stabilitate vom realiza acest obiectiv, așa cum am reușit alte două proiecte majore – aderarea la NATO și la Uniunea Europeană – și cum ne pregătim pentru a face parte din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, a declarat Marcel Ciolacu, premierul României.

Astfel, de astăzi, 31 martie 2024, Aeroportul Iași, ales și de către sute de mii de moldoveni, își așteaptă pasagerii care vin sau pleacă în țări membre ale acestui spațiu Schengen.

Terminalul T4, inaugurat zilele acestea, procesează traficul Schengen, în timp ce terminalul T3 este dedicat traficului non-Schengen.

Formalitățile de check-in și controalele de securitate se fac doar în noul terminal, T4, pentru toți pasagerii, indiferent de destinație.

Persoanele care trebuie să ajungă în zone non-Schengen se vor îmbarca din T3, după ce vor trece prin controlul de frontieră, transferul în terminal făcându-se printr-o pasarelă special amenajată.

Chiar dacă a fost eliminat controlul documentelor pentru cei care călătoresc cu avionul în spațiul Schengen, polițiștii vor fi prezenți în incinta aeroportului și vor efectua controale inopinate. În plus, atât adulții cât și minorii trebuie să aibă aceleași documente ca până acum.

“Odată cu transferul curselor Schengen (interne și externe) în terminalul T4, dăm startul unei noi etape. Mult succes echipei Iasi Airport precum și partenerilor noștri (companii aeriene și de handling, SRI, Vamă etc) care își desfășoară activitatea în noul terminal.

Pasagerilor le urăm bun venit pe noul Aeroport din Iași, zboruri și experiențe cât mai plăcute!”, a scris Aeroportul Iași.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share