România alocă Republicii Moldova peste 16,3 milioane de lei pentru dezvoltare și asistență umanitară

Guvernul de la București a actualizat, în şedinţa de vineri, 18 august, Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară aferent anului 2023 și a aprobat finanțarea Republicii Moldova cu 4,285 milioane de lei românești, echivalentul a peste 16,3 milioane de lei moldovenești sau aproape 851 de mii de euro, scrie Ziarul Național.

„Planul aferent anului 2023 a fost aprobat în cadrul şedinţei de Guvern din 9 martie 2023. Republica Moldova continuă să rămână beneficiarul prioritar al politicii României de cooperare internaţională pentru dezvoltare pe palier bilateral. Urmare actualizării, Republica Moldova va beneficia de o finanţare de 4,285 de milioane lei, ceea ce reprezintă 29,68% din bugetul total alocat Planului aferent anului 2023”, se arată într-un comunicat al Guvernului României.

Planul anual de cooperare internaţională pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară constituie documentul de planificare a activităţilor în cadrul politic de cooperare internaţional pentru dezvoltare şi asistenţă umanitară pentru anul aferent exerciţiului financiar. Implementarea Planului este realizat de către Agenţia de Cooperare Internaţională pentru Dezvoltare (RoAid), instituţie subordonată Ministerului Afacerilor Externe.

Total
0
Shares
Total
0
Share