Externe

(video) România la un pas de a avea un nou premier! Clasa politică de la București a încredințat puterea unei femei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că o desemnează pe Viorica Dăncilă, propunerea PSD-ALDE, pentru funcția de premier.

„Am ascultat foarte multe opinii legate de viitorul prim-ministru. Astăzi am asculat opiniile politicienilor. Sunt foarte multe opinii și foarte multe argumente, multe  legate de politica partidelor, de politica internă a României, de politica externă și de securitate. Am ascultat și am citit toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit pentru că acum trebuie să decid”, a declarat Iohanis.

Această decizie trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Argumentul cel mai puternic este artimetica parlamentară. În Parlament, după consultări, este foarte clar: PSD dispune de majoritate. Atunci, cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă, Iohanis a decis să deie PSD însă o șansă și să desemneze persoana propusă de PSD.

„Românii au mari așteptări. Și eu am mari așteptări. PSD a promis lucruri importante, a promis salarii, pensii, manuale, spitale, infrastructură, dar până acum prea puțin s-a realizat. Acum PSD trebuie să dovedească că ceea ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare care au fost câștigate de PSD, două guverne eșuate. Acum primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și cum se face. Invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine”, a mai spus Iohanis.

E posibil că până la 1 februarie întreaga procedură de investire a Guvernului Dăncilă să fie finalizată și noul executiv să se apuce de treabă.

loading...

Comments are closed.