Alte știri

România sprijină demersurile pentru interconectarea Moldovei la piața energetică europeană

Pinterest LinkedIn Tumblr

România caută soluții pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană. Asigurarea a fost dată de mai mulți deputați de la București, care au semnat, împreună cu cei de la Chișinău o declarație menită să crească nivelul de trai din țara noastră. Documentul a fost semnat în timpul ședinței Comisiei Comune pentru Integrare europeană dintre Parlamentul Român și cel al Republicii Moldova care a avut loc astăzi la Chișinău, scrie TV8.md.

„Sprijinirea demersurilor pentru urgentarea finalizării proiectelor de infrastructură în ceea ce privește interconectarea Republicii Moldova la piața energetică europeană. Milităm pentru dezvoltarea cooperării în domeniul construcției și modernizării infrastructurii de transport. Încercăm și facem tot posibilul pentru a identifica soluții durabile pentru sporirea eficienței în ceea ce privește tranzitul la frontieră”, transmite Bogdan-Ionel Rodeanu, deputat român, co-președintele comisiei comune pentru Integrarea Europeană.

Mâine, deputații din ambele țări vor participa la inaugurarea unei grădinițe care a fost renovată din banii României.

Comisia Comuna se întrunește de două ori pe an, în sesiuni de lucru, atât la București, cât și la Chișinău. Ultima reuniune a avut loc în capitala României, în perioada 20-21 noiembrie 2017.

loading...

Comments are closed.