Rusia a tras asupra unei nave comerciale în Marea Neagră. Vasul se îndrepta spre portul românesc Sulina

Navă de război

Duminică, o navă de război rusă a tras focuri de avertisment asupra unei nave de marfă în sud-vestul Mării Negre, în timp ce aceasta se îndrepta spre nord. Este primul astfel de incident şi vine ca urmare a ieşirii Rusiei din acordul privind cerealele, scrie TVR Moldova

În iulie, Rusia a întrerupt participarea la acordul privind cerealele din Marea Neagră, care permitea Ucrainei să exporte produse agricole prin Marea Neagră, iar Moscova a avertizat că va considera că toate navele care se îndreaptă spre apele ucrainene ar putea transporta arme, relatează Reuters.

Rusia a afirmat într-o declaraţie că nava sa de patrulare Vasily Bykov a tras cu arme automate asupra navei Sukru Okan, sub pavilion Palau, după ce căpitanul navei nu a răspuns la solicitarea de a se opri pentru o inspecţie.

Rusia a precizat că nava se îndrepta spre portul ucrainean Izmail. Datele de navigaţie Refinitiv, citate de agenţia Reuters, au arătat că nava se afla în prezent în apropierea coastei Bulgariei şi se îndrepta spre portul românesc Sulina.

„Pentru a opri cu forţa nava, a fost deschis foc de avertisment cu arme automate”, a declarat Ministerul rus al Apărării. Un oficial al ministerului turc al Apărării a declarat că a auzit că a avut loc un incident în care a fost implicată o navă care se îndrepta spre România şi că Ankara îl analizează.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share