Externe

Rusia acordă rețelei Twitter un termen de o lună pentru eliminarea conținuturilor ”ilegale”, sub amenințarea blocării

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile ruse au anunțat marți că acordă termen de o lună rețelei americane de socializare Twitter pentru a elimina conținuturile „ilegale” de pe platforma sa, sub amenințarea blocării, informează Radio Chișinău

Rusia a transmis săptămâna trecută un prim avertisment, atunci când „a încetinit” funcționarea rețelei, pe care o acuză că nu a eliminat conținuturi care îi incitau pe minori la suicid, materiale de pornografie infantilă sau informații privind consumul de droguri.

Autoritățile ruse reproșează Twitter că nu a furnizat un răspuns la solicitările de eliminare a circa 3.100 de postări. Compania americană a respins aceste acuzații și s-a declarat „extrem de preocupată” de „încercările de a bloca și de a limita conversația publică online”.

„Twitter nu a răspuns adecvat cererilor noastre și, dacă lucrurile continuă așa, atunci, într-o lună, va fi blocat”, a declarat marți agenției Interfax Vadim Subbotin, director adjunct al agenției ruse de reglementare a internetului, Roskomnadzor.

„Ne-am acordat termen de o lună și vom observa reacția Twitter privind eliminarea de conținuturi ilegale”, a adăugat el pentru agenția TASS. „Dacă Twitter nu va răspunde la solicitările noastre (…), luăm în considerare să blocăm complet serviciul”, a mai spus Subbotin.

Această dispută ilustrează tensiunile în creștere între Moscova și marile rețele de socializare străine din ultimele luni, acestea fiind denunțate pentru forța lor și pentru modul de moderare a conținuturilor, în special politice.

Ele sunt acuzate în special că au lăsat să circule postări de susținere a opozantului Alexei Navalnîi.

Citește și: Patru persoane au fost arestate în Tanzania după ce au spus că președintele are COVID

loading...

Comments are closed.