Rusia anunță că a alungat o navă de război americană din apele sale teritoriale. Ce spune flota SUA

O navă de război rusească a interceptat marți un distrugător american în apele teritoriale din Pacific ale Rusiei, pe care l-a alungat, a anuțat ministrul rus al Apărării, potrivit The Moscow Times. Flota americană din Pacific a declarat că nu recunoaște zona respectivă ca aparținând Rusiei.

Distrugătorul USS John S. McCain, care poate lansa rachete, a intrat 2 kilometri în apele teritoriale ale Rusiei, în Golful Petru cel Mare, la ora 03.17 GMT, a spus ministrul rus.

Nava americană opera de câteva zile în marea Japoniei și a fost monitorizată de Rusia.

Vasul Amiralul Vinogradov, un distrugător anti-submarin aparținând flotei ruse din Pacifici a trimis un avertisment americanilor și a amenințat că „va folosi o manevră de împingere pentru a alunga intrusul din apele sale teritoriale”, potrivit ministrului.

Nava americană s-a întors imediat în apele internaționale, a mai precizat ministrul rus.

În replică, flota americană din Pacific a declarat că distrugătorul USS John S. McCain „își exercita dreptul de a naviga” în zonă, „contestând revendicările excesive ale marinei Rusiei”.

Armata americană nu a dat alte detalii, dar a precizat că nava americană naviga în vecinătatea Golfului Petru cel Mare, într-o zonă pe care Statele Unite nu o recunosc ca aparținând apelor teritoriale le Rusiei.

Zona respectivă este subiectul unei dispute din 1984, când Uniunea Sovietică a declarat-o ca parte a apelor sale teritoriale, revendicare pe care Rusia a menținut-o.

Astfelde incidente pe mare nu sunt ieșite din comun și reprezintă un semn al tensiunilor dintre Rusia și Statele unite, care continuă chiar și după Războiul Rece, se mai arată în materialul The Moscow Times.

Sursa: Digi24

Citește și: Sute de persoane care au murit de COVID-19 la New York zac în camioane frigorifice de câteva luni

Total
0
Shares
Total
0
Share