Alte știri

Rusia cere SUA și UE să nu mai intervină în procesele politice interne din Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul rus de Externe a atras în mod repetat atenția asupra încercărilor în curs ale statelor membre ale SUA și ale UE de a interveni în procesele politice interne din Moldova.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentantul diplomației rusești a cerut statelor menționate să abandoneze politica de interferență în treburile interne ale Republicii Moldova, și nu doar.

“Suntem obligați să afirmăm din nou că, pe măsură ce se apropie data alegerilor parlamentare anticipate din republică, care vor avea loc la 11 iulie 2021, retorica agresivă în rândul reprezentanților occidentali a luat avânt.

Alt exemplu. În emisiunea programului „Ora de expertiză” din 18 mai a acestui an. Șeful delegației UE în Moldova, P. Mikhalko, a recunoscut din nou critici, nepermise diplomatului, împotriva autorităților statului moldovenesc. În special, el a subliniat „imperfecțiunea” sistemului de justiție din Moldova și a declarat deschis că noul parlament moldovenesc „trebuie să fie de încredere”. Este ca și cum ei nu își vor da seama în Moldova fără el.

O astfel de manifestare a lipsei de respect față de principalele instituții politice din Moldova și a selectivității în determinarea obiectelor criticilor, care devin întotdeauna forțele politice ale republicii, susținând dezvoltarea dialogului cu țara noastră, a devenit o practică obișnuită pentru țările occidentale.

Rusia susține dezvoltarea unor relații de prietenie cu Republica Moldova cu adevărat egale, bazate pe respectarea principiului neamestecului în afacerile interne, respectul pentru poporul moldovenesc și disponibilitatea dialogului cu instituțiile de putere care vor fi formate ca urmare a voinței lor.

Încă o dată, cerem SUA și țărilor UE să abandoneze politica de interferență în treburile interne ale statelor suverane și să influențeze procesele politice interne care au loc în acestea”, scrie în comunicatul MID-lui rusesc.

loading...

Comments are closed.