Alte știri

Rusia își repatriază personalul medical trimis în ajutor Italiei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia va începe joi repatrierea personalului medical militar din Italia, unde a contribuit la combaterea epidemiei de COVID-19 în Lombardia, regiunea ca mai grav afectată, informează Reuters, citând presa de stat rusă.

Moscova a luat decizia în contextul creşterii numărului de infecţii cu coronavirus în Rusia. Cu peste 10.000 de cazuri noi timp de patru zile consecutiv şi un total de peste 165.000, Rusia a ajuns miercuri pe locul al cincilea în Europa ca amploare a epidemiei. În Italia, bilanţul este de 213.000 de cazuri.

Militarii ruşi au tratat pacienţi şi au dezinfectat unităţi sanitare în peste 90 de localităţi din Lombardia, conform unui comunicat al Ministerului Apărării de la Moscova. Agenţia TASS, preluată de Reuters, citează declaraţia ministrului Serghei Şoigu, care s-a referit la „echipele de protecţie radiologică, chimică şi biologică”.

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut că misiunea în Italia a celor 100 de experţi în domeniul medical şi a personalului auxiliar este importantă pentru dobândirea experienţei necesare în tratarea bolii.

Statele Unite au criticat însă prezenţa lor într-o ţară membră NATO, reaminteşte Reuters. Secretarul american al apărării, Mark Esper, a apreciat într-un interviu publicat luni că Rusia a avut şi intenţia nedeclarată de a crea o breşă între aliaţi. Washingtonul „speră că ajutorul rus pentru Italia a fost util”, a mai declarat el ziarului italian La Stampa, adăugând că este convins că forţele de securitate italiene îşi vor menţine vigilenţa „atâta timp cât contingentul rus rămâne pe teritoriul lor”.

Sursa: agerpres.ro

Citește și: Coronavirus: Rusia devine a cincea ţară cea mai afectată din Europa

loading...

Comments are closed.