Externe

Rusia şi SUA se acuză reciproc după un incident între două avioane militare deasupra Mării Negre

Pinterest LinkedIn Tumblr

Rusia şi Statele Unite se acuză reciproc după ce un avion rus de vânătoare a interceptat o aeronavă americană de recunoaştere în zona internaţională a Mării Negre.

Un avion rus de tip Suhoi-30 a fost trimis sâmbătă să intercepteze o aeronavă americană de recunoaştere în spaţiul internaţional aflat deasupra Mării Negre.

„Pe 25 noiembrie, sistemele ruse de monitorizare a spaţiului aerian au depistat o ţintă în zona internaţională a Mării Negre care se apropia de frontiera de stat a Rusiei cu mare viteză. Un avion Suhoi-30 a fost trimis pentru interceptare. Avionul de vânătoare rus s-a apropiat de ţinta aeriană şi a identificat-o drept un avion american de recunoaştere de tip P-8A Poseidon”, a comunicat Districtul militar sudic din Rusia, citat de site-ul agenţiei Tass.

„După ce a fost identificat, avionul de recunoaştere american a schimbat ruta, îndepărtându-se de spaţiul aerian rus. Avionul de vânătoare rus a revenit în siguranţă la bază”, a precizat Districtul militar sudic.

La rândul său, un purtător de cuvânt al Pentagonului, Michelle Baldanza, a declarat pentru CNN că avionul american a fost permanent în spaţiul internaţional şi nu a făcut nicio manevră care să genereze o „interceptare nesigură”.

Potrivit oficialului american, avionul Suhoi-30 a trecut prin faţa avionului american la distanţă mică. Din această cauză, avionul american a fost nevoit să efectueze o manevră bruscă, soldată cu „turbulenţe”. „Situaţia s-ar fi putut solda cu rănirea gravă a membrilor ambelor echipaje”, susţine reprezentantul Pentagonului.

loading...

Comments are closed.