Externe

Rusia-SUA: Putin îi mulţumeşte lui Trump! Cu ce ocazie 

Pinterest LinkedIn Tumblr

Casa Albă a confirmat că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au avut duminică o convorbire telefonică în cadrul căreia liderul rus i-a mulţumit lui Trump pentru colaborarea CIA, care a dus la evitarea unui atac terorist la Sankt Petersburg.

Kremlinul informase anterior asupra acestei discuţii, a doua în mai puţin de o săptămână între cei doi lideri.

„Preşedintele rus, Vladimir Putin, l-a sunat astăzi pe preşedintele Donald Trump pentru a-i mulţumi pentru avertizarea transmisă Rusiei de agenţiile de informaţii ale Statelor Unite referitoare la un complot terorist important în Sankt Petersburg”, a arătat Casa Albă, într-un comunicat difuzat duminică.

De asemenea, Trump a subliniat importanţa cooperării serviciilor de informaţii în lupta antiteroristă, iar ambii lideri au fost de acord că aceasta serveşte ca un exemplu al lucrurilor pozitive care se pot întâmpla atunci când cele două ţări cooperează.

Serviciul Federal de Securitate (FSB, fost KGB) a anunţat în această săptămână arestarea a şapte persoane care plănuiau o serie de atentate în Sankt Petersburg, fosta capitală ţaristă a Rusiei.

Respectivul grup intenţiona să comită un atentat sinucigaş duminică, în catedrala Kazanski, de pe bulevardul Nevski, cel mai aglomerat din oraş.

 

loading...

Comments are closed.