Externe

Rusia va începe să testeze pe oameni un vaccin împotriva COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Directorul unui important centru de cercetări medicale din Rusia a transmis că laboratorul său este pregătit să testeze pe oameni vaccinuri experimentale împotriva noului coronavirus începând din luna iunie, scrie stirileprotv.ro.

Rinat Maksiutov, aflat la conducerea Centrului de Stat pentru Cercetare în Virusologie şi Biotehnologie, cunoscut sub numele de Vektor, a declarat în timpul unei reuniuni televizate la care au participat preşedintele Putin şi directorii principalelor centre de cercetare ruse că preconizează o primă fază a unor teste clinice pentru trei vaccinuri începând din 29 iunie, pe un eşantion format din 180 de voluntari.

“Grupurile de voluntari au fost deja create. Am primit peste 300 de candidaturi”, a explicat el în faţa preşedintelui rus.

Potrivit spuselor sale, cercetătorii din laboratorul său, aflat în apropiere de oraşul siberian Novosibirsk, au dezvoltat prototipuri de vaccinuri bazate pe şase platforme tehnologice. Testele se desfăşoară în prezent pe şoareci, iepuri şi alte animale, urmând ca oamenii de ştiinţă să identifice până în data de 30 aprilie prototipul considerat cel mai promiţător.

El a mai spus că laboratorul Vektor intenţionează să realizeze teste pre-clinice până pe 22 iunie, înainte de testele ce vor fi realizate pe oameni.

Citește și: Donald Trump afirmă că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a dat-o în bară

loading...

Comments are closed.