Ruslan Filipaș, candidatul Partidului „Șansă”, a fost exclus de pe buletinul de vot. Detalii

Comisia Electorală Centrală a decis să-l elimine oficial din cursa electorală pentru primăria Tîrnova pe candidatul Partidului „Șansă”, Ruslan Filipaș.

“Hotărârea a fost luată cu încălcarea flagrantă a legislației și pe fundalul unui scandal legat de tipărirea buletinelor de vot cu numele unui singur candidat, din partea PSRM. Ruslan Filipaș a fost exclus din listă înainte să se desfășoare ședința CEC. Blocul politic „Victorie” consideră că aceste acțiuni au fost coordonate la cel mai înalt nivel și au un caracter pur politic.

Echipa de avocați a formațiunii „Șansă” urmează să depună o contestație în instanța de judecată.

„Comisia Electorală Centrală deja într-o manieră deschisă a confirmat că este totalmente capturată politic și subordonată regimului PAS. Am întrebat membrii CEC cum este posibil să fie tipărite buletinele de vot din timp? Nu am primit un răspuns cert din partea comisiei, ceea ce denotă că hotărârea a fost luată din timp, aceste acțiuni au fost coordonate la cel mai înalt nivel. Dacă până acum CEC-ul încerca să nu dea pe față cărțile, acum este evident că această instituție este complet capturată de actualul regim. Este o lipsă totală de spirit de legalitate, lucru care în practica Republicii Moldova nu a mai fost întâlnit”, a spus avocatul lui Ruslan Filipaș Vadim Banaru.

El a atras atenția că și comisia electorală de circumscripție Tîrnova a anulat înregistrarea candidatului Ruslan Filipaș cu încălcarea procedurilor legale, în baza unor sesizări privind coruperea alegătorilor care nu au fost însoțite de probe. Acestea au parvenit de la Inspectoratul de poliție, care a menționat că urmează să ancheteze cazurile, dar nu a solicitat expres excluderea candidatului din cursă.

„S-a luat decizia unanim să fie eliminat Ruslan Filipaș, fără ca să fie solicitat acest lucru. CEC-ul de la Tîrnova s-a transformat și-n instanță de judecată, deși poliția a spus, cu referire la aceste pretinse fapte, că urmează să se stabilească dacă acestea au fost sau nu comise. Fapte pe care noi totalmente le-am negat, depunând și o plângere la procuratură pentru denunț calomnios”, a mai spus Vadim Banaru.

Avocatul a precizat că în cazul în care nu se va obține câștig de cauză în instanțele judecătorești din țară, vor fi sesizate instituțiile europene.

Amintim că înregistrarea candidatului din partea Partidului „Șansă” la alegerile locale din satul Tîrnova, raionul Dondușeni, a fost anulată de către comisia electorală locală de circumscripție, după ce au parvenit două sesizări din partea Inspectoratului de Poliție Dondușeni precum că trei persoane ar fi primit bani de la domnul Filipaș. Asta deși la aceste sesizări nu a fost anexată nici o probă. Candidatul „Șansă” și Blocul politic „Victorie” au calificat aceste acuzații drept aberații, care nu corespund realității”, este comunicatul politic.

Total
0
Shares
Total
0
Share