Ruslan Popov, fost procuror general adjunct, a suferit un atac cerebral hemoragic

Ruslan Popov, fost procuror general adjunct, a suferit un atac cerebral hemoragic, iar câteva zile în urmă a fost operat la creier de către profesorul Gr. Zapuhlâh și se află în Spitalul Clinic de Neurologie, unde luptă pentru a supraviețui.

Redacția noastră deținea această informație și s-a abținut să o publice, însă astăzi a fost dezvăluită de către Ivan Diacov, fostul procuror al municipiului Chișinău.

Conform a ceea ce scrie Diacov, în ultimele zile Ruslan Popov a fost hărțuit de niște jurnaliști, precum și de niște procurori.

Anterior, Popov a fost reținut, percheziționat și târât prin instanțele de judecată. Mai mult, procurorii subordonați actualei guvernări au intentat dosare penale inclusiv în privința membrilor familiei lui Ruslan Popov.

Deși Popov se află în spital, astăzi Cornelia Cozonac, șefa de la Anticorupție.md, s-a lăudat pe Facebook că a câștigat un dosar împotriva fostului procuror, iar victoria a fost obținută anume prin absența lui Popov de la procesul de judecată.

”Până azi credeam că dezmățul, corupția și incompetența unor procurori și judecători sunt pricina tuturor relelor noastre. Nu, nu este adevărat! Jurnaliștii corupți până în măduva oaselor, jurnaliștii aserviți puterii, sunt terenul fertil care creează condiții de seră pentru ca corupția din justiție să înflorească. Din propria experiență vă mărturisesc că procurorii și judecătorii se tem de jurnaliști ca dracul de tămâie. Pe vremuri se spunea: ‘Cu un ziar poți omorî doar musca și procurorul…’

Pe 3 octombrie, am fost sunat de fostul prim-adjunct al Procurorului General, Stoianoglo, Ruslan Popov, care mi-a descris calvarul la care este supus de unii jurnaliști angajați (Djulieta Savițchi, împreună cu soțul Mătăsaru, plătiți din granturi ș.a.), dar și de foștii colegi și subalterni din procuratură și judecătorii, care, ca regulă, cu greu pot tălmăci o normă a CPP.

A doua zi am aflat că R. Popov a suferit un atac cerebral cu hemoragie, a fost operat pe creier de către profesorul Gr. Zapuhlâh și se află în Spitalul Clinic de Neurologie, unde luptă pentru a supraviețui. În zilele care au urmat, am discutat de mai multe ori cu profesorul Zapuhlâh, dar și cu fiul lui R. Popov. Voiam să-i fac o vizită bolnavului. Cu regret, starea sănătății pacientului permite numai contactul cu personalul medical.

Azi, ca un trăsnet, apare pe rețelele portalul Anticorupție.md un articol semnat de către șefa, Cornelia Cozonac, intitulat: ‘Fostul procuror Ruslan Popov a pierdut procesul intentat Centrului de Investigații Juridice. După trei ani și jumătate de zile de tergiversări, ieri, marți, 24.10.2023, cererea lui R. Popov a fost scoasă de pe rol de către Judecătoria Chișinău, Centru, din motivul (CULMEA) neprezentării lui R. Popov în ședința de judecată!

Jurnalista C. Cozonac scrie TRIUMFALIST: ‘Adjunctul Procurorului General, R. Popov, a pierdut procesul împotriva Centrului de Investigații Jurnalistice, pornit după ce jurnaliștii de la Anticorupție.md au realizat mai multe anchete jurnalistice privind averea sa nedeclarată, iar urmare a acestor anchete, Procuratura Anticorupție a pornit un dosar de îmbogățire ilicită. Urmare a dosarului penal, Ruslan Popov și-a pierdut și funcția,’ se laudă falnic Cozonac. Ea a uitat că Codul Deontologic al jurnalistului o obligă să încerce să-l contacteze pe R. Popov înainte de a publica ‘știrea’ pentru a afla motivul neprezentării acestuia în instanța de judecată, pentru a-și apăra cererea depusă tocmai pe 10 Martie 2020, cu 3 ani și jumătate în urmă.

Că Ruslan Popov este unul dintre cei mai profesioniști procurori pe care i-am cunoscut în cei 35 de ani de activitate, că Ruslan Popov a fost învinuit ‘la hurta’ în baza unor ‘investigații jurnalistice’ îndoielnice, la comandă folosite de deputatul Lilian Carp, care azi (presupun că în semn de recunoștință de la colegii din PAS) candidează la funcția de primar al capitalei, că R. Popov este nevinovat și va fi achitat, nu am dubii.

De un singur lucru mă doare inima: R. Popov are 50 de ani, a făcut o carieră de procuror IMPECABILĂ, este autor al mai multor proiecte de reforme adevărate ale justiției. Dar s-au găsit DUȘMANI înverșunați a acestei țărișoare, s-au înțeles în jurul celor de la ‘treuca puterii’ și, din interes meschin și de grup, au defăimat justiția în general și pe cei mai buni procurori în particular pentru a avea posibilitatea de a ajunge lângă ciolan…

Care sunt argumentele mele? Toate aceste porcării au fost organizate și realizate pe timpul când în fruntea procuraturii a fost instalat Dumitru Robu, un individ de fapt ‘fără studii’, cu diplomă primită de la o universitate INEXISTENTĂ de pe strada Grenoble din municipiul Chișinău. Cine cunoaște o astfel de universitate? Eu nu cunosc.

După ce acest Robu a îndeplinit mai multe comenzi politice, distorsionând activitatea normală a procuraturii, ca instituție, a fost dat pe linie moartă, fiind uitat, ca pe un obiect folosit.

De aportul celui mai odios procuror din echipa lui V. Plahotniuc, pe numele său Viorel Morari (prieten la cataramă cu C. Cozonac și M. Rață) la defăimarea procuraturii, nici nu vreau să mai vorbesc. Da, eu sunt încrezut că atât Stoianoglo cât și fostul său adjunct, Ruslan Popov, mai devreme sau mai târziu, vor fi achitați, adevărul va triumfa!

O întrebare am: vor ajunge ei să se bucure de VICTORIE? Dar noi?”, a declarat Diacov.

Total
0
Shares
Total
0
Share