Social

Ruxanda Glavan a trimis o scrisoare către Google pentru a interzice forumurile ce promovează riscurile vaccinelor contra rujeolei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul ministru al sănătății, Ruxanda Glavan a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care îndeamnă oamenii să vaccineze copii contra rujeolei. Aceasta afirmă că riscul ca epidemia să se agraveze este foarte mare.

Glavan spune că este timpul pentru a acționa, discuțiile pe rețelele de socializare cu privirile la plusurile și minusurile vaccinurilor nu își mai au rostul și este nevoie urgentă de a acționa. „Multe mămici, cad pradă dezinformării și surselor toxice care furnizează conținut fals despre pretinsele riscuri pe care le-ar genera vaccinul.” scrie Glavan pe pagina sa de Facebook.

Fosta ministră a sănătății a inițiat astfel o scrisoare către Google în care cere ca motorul dat de căutare să blocheze forumurile toxice pe care sunt răspândite informațiile greșite despre vaccinele anti-rujeolă. În petiție sunt semntăruile a aproape o mie de oameni din diferite sfere, începând cu medici, asistenți medicali, profesori, educatori și finisând cu oameni care nu au nimic cu domeniul medicinei dar le pasă de copii din Republica Moldova.

Ruxanda Glavan speră că această scrisoare își va obține rostul pentru că Google a pus mereu interesul global mai presus de toate și a intervenit de fiecare dată când a considerat că poate și trebuie să facă lucruri bune.

loading...

Comments are closed.