S-a stins din viață instrumentistul și compozitorul Oleg Negruța, la vârsta de 88 ani

S-a stins din viață, la vârsta de 88 ani, instrumentistul și compozitorul Oleg Negruța. Un anunț în acest sens a fost făcut de Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a municipiului Chișinău, care a transmis un mesaj de condoleanțe, scrie Realitatea.md

”În aceste momente dificile, transmitem condoleanțe și sentimente de profundă compasiune familiei și celor care l-au cunoscut și apreciat pe Maestrul Oleg Negruța. Talentul artistic incontestabil, devotamentul și dragostea nemărginită pentru tot ce este frumos, pe care a reușit cu măiestrie să le transmită Oleg Negruța, publicului și discipolilor, vor rămâne pentru totdeauna în amintire. Sincere condoleanțe! Dumnezeu să îl aibă în pază”, se arată în mesajul direcției.
Oleg Negruţa s-a născut la data de 06 august 1935 în Odesa, Ucraina. A absolvit Şcoala de muzică din localitate, clasa de vioară a lui Pavel Melamed (1960) şi Institutul de Arte ”G.Musicescu” din Chişinău, clasa de compoziţie a profesorului universitar S.Lobel (1967).

A fost membru al Uniunii Compozitorilor din Moldova din 1970, iar în 1993 a fost desemnat maestru în artă al Republicii Moldova. Oleg Negruța a fost deţinător al premiilor de creaţie ale Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Moldova.

A compus numeroase lucrări camerale, iar multe din ele fac parte din repertoriul muzical didactic și sunt pătrunse de un lirism luminos, optimist.

Lucrările pianistice ale compozitorului Oleg Negruța atrag atenţia de 50 de decenii, prin sonoritate, forma împlinită, stil şi limbaj creator, expresie pură a sentimentelor.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share