Alte știri

S-a stins din viață un deputat din primul Parlament al Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr
S-a stins din viață Pantelei Sandulache, deputat în primul Parlament al Republicii Moldova. Despre acest lucru a anunțat profesorul Romeo Țurcan, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
„S-a stins din viață omul cu cele mai alese și notorii calificative, Pantelei Sandulache. Un soț iubitor, un tata grijuliu și un bunel mărinimos, eroul a 4 nepoței.
Un mare luptător cu verticalitate pentru indepenedența țării, parlamentar în primul parlament al Moldovei independente. Un istoric, scriitor, care a documentat adoptarea, distrugerea prin ardere și restabilirea Declarației de Independență.
Om de stat, dar și mare sportiv, care nu numai că a suținut și a încurajat sportul și sportivii țării în calitate de Ministru al Tineretului și Sportului, dar și a fost mare amator de handbal și fotbal, care a jucat fotbal pînă la ultima rasuflare.
Pentru rude și prieteni el era Petrică, Dnul Petru, in special pentru mine – Domn’ Cumetru. Mereu vesel, cu zîmbet pe față, cu energie pozitivă, ospitalier, altruist, Om ce a rămas în memoria și inimile celor care l-au cunoscut – un desăvîrșit al cumsecădeniei și modestiei.
Transmit sincere condolianțe familiei, rudelor, prietenenilor, să vă ajute Bunul Dumnezeu cu multă putere în aceste clipe de enorma și dureroasa pierdere.
Vă puteți lua rămas bun de la bunul nostru prieten, Pantelei Sandulache, sîmbătă, 30.01.2021, de la orele 16:00, în incinta bisericii Sfânta Teodora de la Sihla, după care, duminică, 31.01.2021, începînd cu orele 10:30 va fi condus pe ultimul drum, înmormîntat, la cimitirul Armenesc din capitală.”, a scris Romeo Țurcan.
loading...

Comments are closed.