Social

Salarii mai mari pentru polițiștii de la Fulger

Pinterest LinkedIn Tumblr

Efectivul de trupă și corpul de comandă al Brigăzii de poliție cu destinație specială ”Fulger” a Inspectoratului General de Poliție (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) ar putea să beneficieze de o indemnizație lunără în mărime de 2.000 de lei, scrie bizlaw.md.

Potrivit unui proiect prezentat pentru consultări publice de către MAI, angajații Brigăzii ar putea beneficia de salariu majorat de la începutul anului viitor.

Autorii proiectului susțin că motivarea financiară insuficientă a angajaților Brigăzii generează o fluctuație sporită a cadrelor. Pe parcursul anului trecut, din cadrul instituției s-au concediat 115 persoane, 28 s-au transferat în alte subdiviziuni ale IGP, unde activitatea nu presupune un grad de risc atât de sporit. De asemenea, de la începutul anului 2017, s-au concediat 38 de persoane, în cadrul Brigăzii ”Fulger” fiind vacante mai mult de 40 de funcții.

În prezent, persoanele abia angajate la ”Fulger” încasează un salariu lunar de 4.770 lei. Dacă proiectul va fi aprobat, aceștia ar urma să primească cel puțin 6.500 de lei. Anual, pentru implementarea modificărilor respective, va fi necesară alocarea suplimentară a circa 9 milioane de lei.

Un alt argument invocat de autorii proiectului, pentru majorarea salariilor angajaților de la ”Fulger”, este faptul că Brigada este ”principala forță care asigură paza și inviolabilitatea instituțiilor fundamentale ale statului, mai ales în contextul intensificării acțiunilor de protest însoțite deseori de acțiuni violente asupra obiectivelor de importanță majoră, precum și asupra organelor de drept”. Aceștia susțin că, pentru contracararea unor astfel de acțiuni, este nevoie de ”forțe bine pregătite, motivate și dotate corespunzător”

loading...

Write A Comment