Salariile nu cresc, în schimb au crescut preţurile la legume şi fructe în pieţele din ţară

S-au scumpit legumele, Castraveții ajung la 25 de lei kilogramul, La ce preț se vând roșiile, piata centrala chisinau, agricultura moldova, guvernul sandu, produse alimentare, salarii si pensii, 

Preţuri exagerate la legume şi fructe în pieţele din ţară. În plină vară, comercianţii cer pentru marfă, de câteva ori mai mult, faţă de anul trecut. Costurile la unele produse sunt în medie cu 4 lei mai mari, decât la fructele exotice. Comercianţii au afişat în pieţe un preţ piperat şi pentru roşii, de până la 30 de lei.

La tarabele din piaţa centrală, preţurile la usturoi, morcov, dovlecei şi vânătă au crescut semnificativ în comparaţie cu anul trecut, iar un kg de roşii variază între 25 şi 30 de lei.
În pofida costurilor care bat la buzunare, piaţa centrală este un adevărat furnicar, iar oamenii îşi fac plinul cu de toate. Comercianţii spun că preţurile sunt ridicate din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.
 
„Oamenii au salarii mici, alţii însă cresc acasă legume. Vin la piaţa după cumpărături mai mult bătrânii. Astfel, pentru pensionari prețurile sunt ridicate, dar ce să facem”, „Noi avem un o specie de varză, mai mare şi mai mică. Costă între şase şi cinci lei”, au declarat vânzătorii.
 
Şi fructele sunt mai scumpe. Un kg de struguri costă între 30 şi 40 de lei, preţul piersicilor ajunge până la 15 lei per kilogram, al merelor – 10 lei, iar al prunelor variază între 5 şi 10 lei kilogramul.
piata centrala, punga cu 20 mii lei
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share