Alte știri

Salubrizare în cartierele blocurilor de locuințe. Ion Ceban avertizează că va sancționa responsabilii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Responsabilii municipali, de la managerii regiilor de salubrizare, până la pretorii de sector vor fi sancţionaţi de către Primărie în cazul când va fi atestată starea insalubră a platourilor de acumulare a deşeurilor şi neevacuarea la timp a containerelor pline. De asemenea, sancțiuni riscă și responsabilii de organizarea neconformă a șantierelor de reabilitare a rețelelor inginerești din curțile blocurilor de locuințe.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Declaraţii în acest sens a făcut luni, la şedinţa operativă a serviciilor municipale, Primarul General, Ion Ceban. Edilul-şef a descris asistenţei situația în urma unei vizite din după amiază zilei de duminică, pe mai multe adrese din sectorul Râșcani al capitalei. Din cele relatate, dacă la prima vedere, pe bulevardul Moscova era curat, în curțile blocurilor de locuit s-a atestat o stare de insalubritate. Același situație fiind înregistrată și în cartierele din sectorul Buiucani.

„De săptămâna viitoare voi inspecta personal, aleatoriu, mai multe curți din sectoare pentru a vedea care este situația pe teren. Pentru starea insalubră atestată ieri în sectorul Râșcani, voi aplica sancțiuni fără alte argumente în plus, pentru că la acest capitol vorbim de prea mult timp”, a menționat Primarul General.

Totodată, Ion Ceban a atenționat și responsabilii S.A. „Apă – Canal Chișinău”, referindu-se la calitatea lucrărilor de reabilitare a căilor de acces și a trotuarelor, ca urmare a modernizării rețelelor de apeduct în curțile blocurilor de locuințe.

„În urma acestor intervenții muncitorii lasă multă dezordine, iar reabilitarea suprafețelor de asfalt nu este finalizată. În majoritatea cazurilor termenele lucrărilor sunt depășite, cel mai grav este că astfel de situații sunt înregistrate în toate sectoarele”, a conchis Edilul-șef.

loading...

Comments are closed.