Actual

Salvatorii IGSU au recuperat corpul neînsuflețit a unui bărbat de la o adâncime de 6 metri

Pinterest LinkedIn Tumblr

În seara zilei de 19 iunie angajații IGSU din raionul Rezina au fost solicitați pentru a interveni la efectuarea lucrărilor subacvatice într-un lac din apropierea localității Cinișeuți. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 17:27.

Potrivit primelor informații un bărbat în vârstă de 50 de ani a intrat în apa bazinului acvatic pentru a se scălda și nu s-a mai întors. Salvatorii au fost alertați pentru a efectua căutări la o adâncime de 6 metri. În urma acțiunilor întreprinse, corpul neînsuflețit al bărbatului a fost găsit și scos la mal. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite.

În acest context, IGSU îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de comportament în preajma bazinelor acvatice. Oamenii sunt rugați să nu opteze pentru lacuri care nu sunt dotate cu stații de salvare și să evite intrarea în râuri și iazuri în condiții de decalaj a temperaturii apei și aerului.

Mai mult, persoanele sunt îndemnate să evite consumul de băuturi alcoolice dacă aleg să meargă la scăldat. Conform datelor Inspectoratului de la începutul anului 2022 în bazinele acvatice din țară și-au pierdut 13 persoane.

loading...

Comments are closed.