Salvatorii IGSU s-au mobilizat pentru înlăturarea consecințelor intemperiei de ieri

În urma precipitațiilor abundente din seara zilei de 9 august, angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-au mobilizat pentru înlăturarea consecințelor intemperiei, în mai multe localități din Republica Moldova.

Pe mai multe străzi din municipiul Chișinău, au fost efectuate lucrări de defrișare și curățare a arborilor. În sectorul Rîșcani, salvatorii au avut misiunea de a defrișa un copac căzut peste un automobil, incident soldat fără victime. De asemenea, angajații IGSU au pompat apa dintr-un subsol a unui bloc de locuit de pe strada Iazului. De intervenția specialiștilor a fost nevoie și în localitatea Grătiești, după ce o creangă a căzut peste o conductă de gaz. Un incident asemănător a avut loc și în Comrat, unde salvatorii din sudul țării au avut misiunea de a defrișa un arbore căzut peste o conductă de gaz.

Conform informației recepționate de la furnizorii de energie electrică, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, au rămas parțial deconectați consumatori din 18 localități a raioanelor Strășeni, Anenii Noi, Hâncești, UTAG Găgăuzia, Cantemir, Cimișlia, Leova, dar și municipiul Chișinău.

Astăzi, mai rămân parțial deconectate de la energia electrică 3 localități din raioanele UTAG Găgăuzia și Cantemir. Echipele specializate continua lucrările pentru a restabili furnizarea energiei electrice către consumatori.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share