Alte știri

Salvatorii și pompierii au intervenit în 50 situații de risc în sărbătoarea de Paști

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe parcursul ultimelor 24 de ore angajații IGSU au intervenit în peste 50  situații de risc.

Prima situație unde a fost necesară intervenția pompierilor a avut loc pe traseul Orhei – Telenești unde un automobil de model Audi a fost cuprins de flăcări. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat ieri 28 aprilie la ora 11.20. La fața locului a intervenit un echipaj de salvatori care au reușit lichidarea focului. În urma arderii nimeni nu a avut de suferit. Circumstanțele cazului urmează a fi stabilite de specialiști.

Un alt incendiu a avut loc în localitatea Dobrușa raionul Șoldănești. Potrivit IGSU o femeie în vîrstă de 84 de ani a încercat să aprindă focul în sobă folosind un lichid ușor inflamabil. După ce bătrîna a aprins chibritul, substanța s-a inflamat, iar hainele și lucrurile din jur au fost cuprinse de flăcări. În urma arderii, femeia a decdat pe loc, fiind găsită carbonizată de vecini. Circumstanțele cazului sunt investigate.

Intervenția salvatorilor a fost solicitată în această noapte pe traseu în apropiere de localitatea Terebna raionul  Edineț. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 03.33.  Potrivit IGSU un automobil de model Opel Vectra a suportat un accident rutier, iar mijlocul de transport a fost proiectat într-un copac. Salvatorii au efectuat lucrări de descarcerare pentru două persoane, conducătorul auto, care a fost transportat la spital cu diverse traume, dar și pentru o femeie în vîrstă de 24 de ani, care a decedat pe loc. Circumstanțele cazului sunt investigate de organele de drept.

Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore angajații instituției au fost solicitați la lichidarea mai multor focare de ardere, deblocări de uși, dar și acțiuni de descarcerare. Pentru prevenirea și lichidarea situațiilor de risc au intervenit 224 de salvatori și  pompieri cu 62 autospeciale de intervenție.

loading...

Comments are closed.