Sănătate, Moldova: Cît va costa polița de asigurare medicală în 2019?

Deputat din PDM, sergiu sirbu, Medicii din Moldova trebuie să primească salariu cel puţin 10 mii de lei, ministerul sanatatii, guvernul filip, partidul democrat

Preţul poliţei medicale rămîne neschimbat al şaselea an consecutiv. În 2019, va putea fi cumpărată cu 4056 de lei, iar cei care o vor procura pînă în data de 1 aprilie se vor bucura de reduceri. Prevederile se conţin în proiectul bugetului asigurărilor medicale pentru anul viitor, supus consultărilor de Guvernul Filip, scrie Noi.md. 

“Am consultat şi am ajuns la concluzia că pentru populaţia va fi foarte benefic ca noi vom rămîne la suma de 4056 de lei”, a spus Boris Gîlca, secretar general de stat al ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.
 
Proprietarii de terenuri agricole, care vor procura poliţa pînă în data de 1 aprilie, vor beneficia de o reducere de 75 la sută, iar deţinătorii de patente vor plăti cu 60 de procente mai puţin. Ceilalţi cetăţeni o vor cumpăra la jumătate de preţ.
politia de asigurare medicala moldovaÎn 2019, nu se va schimba nici mărimea primelor de asigurare obligatorie în medicină. Patronul şi angajatul vor achita, în cote egale, cîte 4,5 la sută. Proiectul prevede venituri de 7,3 miliarde de lei, cu 10 la sută mai mari faţă de anul trecut, cheltuieli de 7,5 miliarde de lei, dar şi un deficit de 200 de milioane.
 
Cei mai mulţi bani, 3,7 miliarde de lei, vor fi cheltuiţi pentru tratarea bolnavilor în spitale. Alte 2 miliarde de lei vor fi folosite pentru medicina primară. Iar pentru medicamente compensate vor fi cheltuite aproape 600 de milioane de lei.
 
De asemenea, Guvernul Filip va aloca 2,7 miliarde de lei pentru asigurarea medicală a copiilor, pensionarilor, şomerilor şi altor categorii de cetăţeni.
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share