Sandu s-a întâlnit cu locuitorii satelor Mărculești și Izvoare din raionul Florești

Șefa statului a discutat, marți, cu locuitorii satelor Mărculești și Izvoare din raionul Florești despre dezvoltarea comunităților. „În satul Mărculești, Florești, oamenii sunt încrezători cu privire la viitorul european al țării noastre și puterea noastră de a moderniza Moldova. O localitate complet gazificată, cu acces la apă pentru toate gospodăriile, în care toate străzile sunt iluminate și există un sistem de colectare a gunoiului – arată, în primul rând, ce înseamnă când oamenii harnici, implicați, cărora le pasă, pun umărul la dezvoltarea comunității”, a specificat ea.

Șefa statului a precizat că Guvernul oferă programe de sprijin – amintind de programul „Satul European” prin intermediul căruia, anul trecut, a fost reparat acoperișul grădiniței. „Însă rezultatele și transformarea în bine a unei localități se face prin cooperare între localnici, autorități locale și autorități centrale”, a subliniat președintele.

Totodată, Sandu a remarcat că fiecare localitate are bogățiile sale, iar oamenii din comuna Izvoare, Florești, se mândresc cu apa limpede din izvoarele faimoase din zonă și cu oamenii valoroși de aici, precum Irina Rimes.

„Obiectivul nostru este să îmbunătățim condițiile de trai în sate, iar programul „Satul European” urmează acest obiectiv – în comuna Izvoare s-au alocat peste cinci milioane de lei pentru renovarea gimnaziului”, a mai afirmat Maia Sandu.

Total
0
Shares
Total
0
Share