Social

Sănduța contra Cristinuța: Scandal între producătorii de bastonașe din porumb sfârșit cu un deficit de 77 mii de lei pentru una din firme

Pinterest LinkedIn Tumblr

Peste 77 mii lei va achita în bugetul de stat întreprinderea „BUELO” S.R.L. pentru încălcarea legislației concurențiale. Compania a copiat ilegal părți a ambalajului produsului bastonașe din porumb „CRISTINUȚA”, „CRISTINEL” pentru produsele „SĂNDUȚA”, „SĂNDEL” și plasarea acestora pe piață.

Potrivit deciziei CC examinând materialele prezentate de către părți și analizând aspectul exterior al ambalajelor examinate pentru bastonașe din porumb „CRISTINUȚA” și „CRISTINEL” cu „SĂNDUȚA” și „SĂNDEL”, prezentate de „Sevex-Prim” SRL, se constată că există un șir de asemănări. Sunt imitate caracteristicile liniilor, culorilor și ornamentația elementelor grafice ale ambalajului reclamantului. Elementele distinctive ale ambalajelor produselor întreprinderii „Buelo” SRL, față de cel al întreprinderii „Sevex-Prim” SRL, sunt insignifiante, respectiv, se poate crea confuzie pentru consumatori, transmite TV8.

Astfel, CC a constatat că acțiunile „BUELO” S.R.L, manifestate prin copierea ilegală parțială a ambalajului produsului bastonașe din porumb „CRISTINUȚA”, „CRISTINEL” pentru produsele „SĂNDUȚA”, „SĂNDEL” și plasarea acestora pe piață, întrunesc semnele constitutive ale acțiunilor de concurență neloială – confuzia.

În acest sens CC a decis să aplice întreprinderii „Buelo” SRL, amendă în mărime de 77 197, 29 lei (șaptezeci și șapte mii o sută nouăzeci și șapte lei și 29 bani);

Menționăm că potrivit prevederilor legislației concurențiale: „Sunt interzise orice acţiuni sau fapte care sunt de natură să creeze, prin orice mijloc, o confuzie cu întreprinderea, produsele sau activitatea economică a unui concurent, realizate prin:
a) folosirea ilegală, integrală sau parţială a unei mărci, embleme de deservire, denumiri de firmă, a unui desen sau model industrial sau a altor obiecte ale proprietăţii industriale de natură să creeze o confuzie cu cele folosite în mod legal de către o altă întreprindere;
b) copierea ilegală a formei, a ambalajului și/sau a aspectului exterior al produsului unei întreprinderi și plasarea produsului respective pe piață, copierea ilegală a publicității unei întreprinderi, dacă aceasta a adus sau poate aduce atingere intereselor legitime”.

loading...

Comments are closed.