Actual

Șapte candidați la funcția de Avocat al Poporului au fost admiși la proba interviului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șapte candidați la funcția de Avocat al Poporului au fost admiși la proba interviului. Decizia a fost luată de membrii Comisiei speciale, care s-au întrunit în ședință închisă, desfășurată în regim online. Astfel, la proba interviului au fost admise următoarele persoane: Violeta GașițoiTeodor CârnațIlie RotaruEmanoil PloșnițaCeslav PanicoAlexandru Zubco și Evghenii Goloșceapov.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Proba interviului va avea loc la data de 31  ianuarie 2022, la ora 09:30. Potrivit Regulamentului de desfășurare a concursului, Secretariatul Parlamentului va asigura înregistrarea video a interviurilor, care va fi publicată după finalizarea probei.

Ulterior, candidații vor fi evaluați de toți membrii Comisiei speciale. Doi dintre ei, care vor obține cel mai mare punctaj, vor fi prezentați plenului Parlamentului. Candidatul, care va obține votul majorității deputaților aleși, va fi numit în funcția de Avocat al Poporului.

Funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă după ce, la data de 9 decembrie 2021, deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag.

loading...

Comments are closed.