Săruți icoane? Riști să te îmbolnăvești grav! Vezi ce spun medicii despre vechiul obicei moldovenesc

religie, pupatul icoanelor, ortodoxie

Oamenii care aleg să-și exprime credința prin sărutatul icoanelor, riscă să se îmbolnăvească grav.

În Republica Moldova, pupatul icoanelor este un obicei împământenit de ani buni. Puțini sunt însă cei care știu riscurile la care se expun atunci când aleg să-și arate afecțiunea față de Divinintate prin apropierea buzelor de icoane.

Potrivit medicilor, multe boli se pot transmite prin schimbul de salivă, printre cele mai cunoscute fiind stafilococul, streptococul și candidoza. Medicii recomandă celor care păpă icoanele să aștepte câteva minute de când persoana dinaintea lui a procedat în același mod. Astfel, riscutl de contractare a bolii se reduce substanțial.

Doctorul avertizează că pupatul icoanelor nu este sănătos, este chiar neindicat. Prin acest gest, oamenii se pot alege cu adevărate probleme de sănătate.

Igiena nu are nicio treabă cu credinţa. Atunci când tuşim sau strănutăm este la fel. (…) Contactăm microbi. Cel care intră în contact cu flora microbiană poate primi cu mare uşurinţă aceste mici organisme. Acest fapt, indiferent că este în biserică se poate transmite astfel de boli. Bătrâne ajung la spital des cu stări de rău, chiar la urgenţe, ele care merg la biserică. Este bine să aveţi grijă la acest regim alimentar de post. Trebuie să ţinem cont de toate că altfel ne punem sănătatea în pericol şi sunt sigur că divinitatea va accepta aceste lucruri. (…) De la boli virale, la herpesuri, boala sărutului poate fi luată sau o întreagă serie de ciuperci. (…) Contactul cu secreţiile altuia nu e sănătoasă. Flora microbiană supravieţuişte ceva timp. Trebuie să fie respectate aceste reguli de igienă chiar şi la obiectele de cult.” a declarat medicul la Antena Stars.

Acesta a concluzionat prin faptul că nu este sănătos să pupăm icoanele. Trebuie să avem mai multă grijă la igiena de zi cu zi.

Total
0
Shares
Total
0
Share