Șase moldovence au născut acasă pe parcursul săptămânii trecute

Săptămâna trecută, șase femei din țară au născut acasă. Viitoarele mămici au fost asistate de medicii de pe ambulanță din municipiul Chișinău și raioanele Telenești, Florești, Ungheni și Edineț.

Potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, mamele și nou-născuții au fost transportați la maternitate pentru îngrijiri ulterioare.

În total, în perioada 16-23 noiembrie, cetățenii au solicitat ambulanța de 17076 de ori. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 6585 pacienți, dintre care 5737 maturi și 848 copii.

Cel mai frecvent, a fost solicitat Serviciul de Urgență pentru persoanele cu urgențe respiratorii – 4738 de cazuri. În această perioadă, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical calificat la 3067 de persoane cu urgențe cardiovasculare, inclusiv 51 pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 2132 de cazuri, dintre care 244 de accidente vasculare cerebrale.

Urgențele traumatologice în total au constituit 1187 de solicitări. În urma celor 57 de accidente rutiere produse pe traseele din țară au avut de suferit 80 de persoane. Ulterior, 65 pacienți au fost transportați în cadrul departamentelor de urgență al instituțiilor spitalicești.

Sursa: publika.md

Citește și: Aproape 12 000 de persoane au traversat frontiera de stat în ultimele 24 de ore

 

Total
0
Shares
Total
0
Share