Satul Braniște a instituit starea de carantină, după două cazuri depistate de COVID-19

Satul Branişte, raionul Râşcani, s-a autoizolat, după ce în localitate au fost depistate două cazuri pozitive de coronavirus, transmite Telegraph.md.

Doi soți, care au revenit acasă din Franța, pe 15 martie, au sărbătorit o zi de naștere împreună cu alte 15 persoane, printre care cinci copii. Măsuri de protecție s-a luat și în întreaga localitate, a declarat primarul Vasili Rolinschi, pentru JurnalTV.

“Duminică au revenit și cum au revenit după-masă spre seară, luni m-am deplasat eu ca primar la ei, poliția, medicul de familie, au fost instructați și izolați la domiciliu. Însă și-au permis și au făcut o zi de naștere peste două zile, pe ascuns. Încă 15 persoane au fost la ziua de naștere, dintre care cinci copii minori. Cei doi soți au fost internați, iar persoane, care au intrat în contact cu ei, au fost izolate la domiciliu. Măsuri de protecție s-a luat și în întreaga localitate” a spus primarul Vasili Rolinschi.

Intrarea în sat și ieșirea este stopată de către poliție, nu se permite intrarea și ieșirea din sat. Instituțiile care activează în teritoriu, activitatea este sistată, nu activează nici clubul, nici grădinița, nici școala, nici oficiul poștal, absolut nimeni în afară de numai magazinele de produse alimentare.

Amintim că, ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu anunța că în Republica Moldova au fost înregistrate încă 15 cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care două în raionul Râșcani.

Citește și: Precizări ale Ministerului Sănătății cu privire la acțiunile necesare în cazul instituirii carantinei la nivel local

Total
0
Shares
Total
0
Share