Externe

SCANDAL DIPLOMATIC: Rusia va expulza doi diplomați germani

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moscova a anunţat joi, 12 decembrie, că expulzează doi diplomaţi germani, ca măsură de represalii la decizia Germaniei de la începutul lui decembrie de a expulza doi angajaţi ai Ambasadei Rusiei de la Berlin după uciderea comandată, potrivit statului german, a unui cetăţean georgian de origine cecenă în capitala germană, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.ro.

Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei l-a convocat joi pe ambasadorul Germaniei la Moscova, Andreas von Geyr, pentru a-i aduce la cunoştinţă că “doi colaboratori ai Ambasadei Germaniei au fost declaraţi ‘persona non grata’ şi au la dispoziţie şapte zile pentru a părăsi” teritoriul Rusiei.

Guvernul german a expulzat săptămâna trecută doi diplomaţi ruşi pe fondul acuzaţiilor că statul rus s-ar fi aflat în spatele uciderii cu focuri de armă a unui cetăţean georgian de origine cecenă, la 23 august, într-un parc central din Berlin.

Tornike K., cunoscut şi sub numele Zelimkhan Khangoshvili, a fost împuşcat de două ori în cap în luna august, în timp ce se îndrepta spre o moschee. El luptase alături de separatiştii anti-ruşi din Cecenia. Moscova a respins categoric implicarea statului rus în acest asasinat.

Citește și: Putin spune că poziţia UE împotriva Pactului Ribbentrop-Molotov este o ”minciună neruşinată”

loading...

Comments are closed.