Scandal legat de Arena Chișinău! Candu la adresa lui Brînzan: Văd că noul Ministru al Economiei o tot dă din “bară în bară”

Scandal legat de Arena Chișinău, candu despre Brînzan, văd că noul Ministru al Economiei o tot dă din bară în bară, pdm candu, parlament candu, maia sandu vadim brinzan, sport moldova, 
 

Odată cu schimbarea guvernării, de la PDM la ACUM-PSRM, lucrările de construcție a Arenei Chișinău au fost stopate. Noul ministru al Economiei Vadim Brînzan acuză fosta guvernare de anumite scheme, drept reacție fostul președinte al parlamentului Andrian Candu îl avertizează pe Brînzan că o tot dă din “bară în bară”.

“L-am cunoscut pe Vadim Brînzan, un tânăr moldovean plecat în SUA, atunci când era interesat sa preia funcția de Guvernator al BNM. Imi povestea cu entuziasm cât este de ușor sa faci “peste noapte” milioane de dolari. Mereu am apreciat oamenii care știu meserie. Însă, stimate dle ministru, la capitolul Arena Chișinău, nu este cazul să vă “defilati” spiritul antreprenorial, si să căutați cum se fac venituri de milioane. Arena Chișinău este un proiect social, si niciodată nu a fost promovat ca un proiect business. Atunci când statul vrea sa promoveze sportul și sănătatea printre tineri, nu se cauta profit”, a scris Candu pe facebook.

Democratul îl întreabă pe noul ministru al Economiei ce bani vrea să facă pe copiii care vor merge la antrenamentele de înot la unica piscină olimpică din țară? Sau cum vrea să facă bani prin a promova federațiile noastre de sport? “Știți oare că in Moldova de la independență până astazi nu s-a investit cu adevarat in infrastructura de sport și cultură? Oare sportivii din Republica Moldova nu merită sa aibă condiții pentru antrenamente și competiții…. Dacă statul nu face profit din școli, grădinițe și case de cultură, sa le închidem pe toate“, întreabă fostul vicepreședinte PDM.

Și dacă tot se vorbește de bani, Candu îl provoacă pe Brînzan să spună adevărul până la capat. De ce nu spune ca, compania din Turcia, care construiește Arena Chișinău , și-a asumat costurile de construcție, iar statul va achita banii pe parcursul unei perioade mai mari de 10 ani. “Dacă tot aveți acele cunoștințe de antreprenoriat (ori poate greșesc eu, și de fapt nu le aveti?) atunci cunoașteți ca statul era obligat să garanteze aceste plăți pe parcursul întregii perioade, garanție realizată prin gaj al terenului”, i-a spus Candu lui Brînzan.

cât va costa construcția Arena Chișinău, andrian candu, partidul democrat din Moldova, pdm,  Sam Investment Company, vlad plahotniuc, guvernul filipPotrivit fostului speaker, la ora actuală, și conform contractului (care apropos, este public, fără “teorii a conspirației” , publicat dealtfel in Monitorul Oficial), atât Arena, cât și întregul teren, este și va rămâne proprietate a statului. “Iar pe terenul statului rămas disponibil de 59ha, ar fi fost bine ca să fie găsiți investitori și pentru alte proiecte de dezvoltare. Ocupați-va in continuare de acest proiect frumos, dezvoltati-l, faceti mai multe, mai bine, căci cetățenii țării noastre merita sa trăiască mai bine. Și încetați să tot căutați posibilitatea să vindeți bilete de acces la Arena pentru a “recupera” investiția”, a adăugat democratul.

Mai mult, Candu îl pune la punct pe Brînzan: “Dacă tot pretindeti a fi un bun profesionist, administrați bine și eficient economia țării, ca să avem venituri la buget, si astfel statul să-și onoreze obligațiunile față de investitor…. Iar dacă toate acestea vă sunt atât de “străine”, atunci lasati-va de această activitate “ingrată”, si reveniți la activitatea de milioane pe care ati avut-o anterior. Căci de altfel, halal de economia țării…”.

Total
0
Shares
Total
0
Share