Alte știri

Scandalos! Bodyguardul Maiei Sandu ar fi făcut abuz pentru a obține o funcție pentru colegul său

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vasile Popa, actualul șef adjunct al SPPS, ex-bodyguard “voluntar” al președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, ar fi făcut lobby (trafic de influență) pentru un alt ex-bodyguard, Oleg Stihii, scrie Telegram canalul Culisele Diplomației.

Popa ar fi lobbat pentru Oleg Stihii, ex-angajat al SPPS, funcția de șofer la Ambasada Republicii Moldova la Moscova, după ce postul a devenit vacant în urma concedierii precedentului șofer, Eduard Grebencov, ultimul fiind depistat cu permis de conducere fals. Popa, bodyguardul Maiei Sandu, l-ar fi apelat direct pe secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Eugeniu Revenco, pentru a-l înainta pe Oleg Stihii în postul de șofer al Ambasadei, astfel că deși încă nu era emis ordinul de detașare de la MAIE, Stihii se afla deja la Ambasada Republicii Moldova din Moscova, scrie sursa citată.

”Fără nici o aluzie, dar dl Popa este o persoană destul de apropiată președintei Maia Sandu, fiind numit în funcția de șef- adjunct al SPPS chiar la propunerea sa. Iar Președinta Sandu este cea care ne-a asigurat că nu va tolera corupția, traficul de influență, promovarea netransparentă în funcții etc. Doamna Sandu vă rugăm să luați act de aceste acțiuni!”, mai scrie canalul Culisele Diplomației.

Contactați de Telegraph.md, reprezentanții SPPS nu au dorit să confirme sau să infirme aceasta informație. Totodată, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene ne-a comunicat, că va reveni cu un comentariu.

Amintim că actualul Ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Vladimir Golovatiuc, urmează să fie rechemat din funcție chiar la următoarea ședință a Guvernului Gavrilița, iar locul acestuia va fi preluat de către Anatol Țaranu, un comentator politic apropiat lui Vlad Filat și Maiei Sandu, candidatura acestuia fiind agreată deja.

Citește și: Reacția lui Platon după ce Procuratura Anticorupție a cerut arestarea și anunțarea lui în căutare

loading...

Comments are closed.