Politic

Scandalos! Purtătorul de cuvânt al președintelui Dodon anunță că șeful statului va ignora prevederile Constituției

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, în mai multe surse media a apărut informația conform căreia Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, ar fi promulgat legile remise repetat de către Parlament, acte ce nu au fost promulgate anterior de către șeful statului din diverse cauze. Informația însă a fost negată de purtătorul de cuvânt a președintelui, Ion Ceban.

„În această situație, Președintele ține să menționeze că Parlamentul a transmis spre promulgare legile vizate în data de 27 septembrie și, evident, nu puteau fi promulgate imediat, lucru ce indică asupra faptului că informația apărută în presă nu corespunde realității. În același timp menționam că avem la dispoziție 14 zile, începând cu 27 septembrie, pentru a analiza, discuta, consulta societatea civilă și specialiști în diverse domenii până a lua o decizie finală asupra acestor legi. În funcție de argumentarea juridică invocată, Președintele își rezervă dreptul de a nepromulga anumite legi sau de a le contesta la Curtea Constituțională în vederea controlului constituționalității acestora”, a declarat purtătorul de cuvînt a lui Dodon.

Menționăm că în conformitate cu Constituția Republicii Moldova, Președintele are dreptul să respingă o lege votată de Parlament o singură dată, a doua oară e obligat să o promulge. În rezultat acum șeful statului reiese că încalcă legea supremă în stat. Anterior Igor Dodon i-a arătat din deget președintelui Parlamentului, în replică Andrian Candu i-a transmis că „degetele arătate pot fi rupte” (video).

 

loading...

Write A Comment