Politic

Schimbări în Guvernul Republicii Moldova! Ion Chicu este candidatul propus pentru funcția de ministru al Finanțelor

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul briefingului săptămânal, organizat de către Partidul Democrat din Moldova, prim-ministrul, Pavel Filip a anunțat despre candidatura înaintată pentru funcția de Ministru al Finanțelor. Viitorul ministru ar putea fi actualul secretar de stat al Ministerului Finanțelor, Ion Chicu. În opinia șefului Executivului, Chicu este un profesionist, iar candidatura sa ar trebui aprobată fără multe discuții suplimentare de către șeful statului, Igor Dodon.

Este bine să vină la minister o persoană care să poată asigura continuitate. Candidatul propus pentru funcţia de ministru al Finanţelor este Ion Chicu, actualul secretar general de stat al Ministerului Finanțelor. Candidatura dumnealui a fost susţinută unanim. Astăzi voi face demers către preşedintele ţării, Igor Dodon, şi sper să nu se împotrivească. Ion Chicu este un profesionist şi are o experienţă mare„, a menţionat Pavel Filip.

Amintim că Octavian Armașu, fostul ministru al Finanțelor a fost propus și votat de către Parlamentul Republicii Moldova, în calitate de guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, funcție devenită vacantă după ce Sergiu Cioclea a anunțat în cadrul unui briefing de presă despre demisia sa.

Ion Chicu a fost numit în funcţia de Secretar general de stat al Ministerului Finanțelor, începînd cu 2 ianuarie 2018. Acesta a fost Consultant Managementul Finanțelor Publice în diferite proiecte ale Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova dar și al Băncii Mondiale în perioada 2009-2017. Chicu a fost Membru al Consiliului de Administrație al Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei în perioada 2007-2009.

Candidatul propus pentru funcția de ministru al Finanțelor vorbește limba română, rusă, engleză și franceză.

loading...

Comments are closed.