Schimbul valutar în Moldova se va efectua doar cu prezentarea unui act de identitate, indiferent de sumă

Deputatul Radu Marian a pregătit un proiect de lege care vizează modificarea cerințelor pentru schimbul valutar în Republica Moldova, informează telegraph.md

Conform proiectului, prezentarea unui act de identitate va fi obligatorie la schimbul valutar, indiferent de suma implicată. Această propunere vine după ce, în primăvară, legea a fost modificată pentru a impune prezentarea unui act de identitate doar la sumele de peste 10 mii lei.

Marian susține că noua inițiativă va contribui la o mai mare transparență și control în procesul de schimb valutar, prevenind potențiale abuzuri și evaziuni fiscale.

„Pentru a avea mai multă siguranță că această măsură funcționează, am înregistrat un amendament prin care stabilim că prezentarea actelor de identitate la efectuarea operațiunilor de schimb valutar devine obligatorie, indiferent de sumă. În toată Europa există o practică similară, inclusiv în România, unde se solicită un act de identitate indiferent de suma schimbată. Este un amendament important în contextul eforturilor noastre de combatere a finanțării ilegale a grupărilor criminale deghizate în partide politice”, a declarat Marian.

Total
0
Shares
Total
0
Share