Actualitate

Școala nr.6 din bd. Cuza-Vodă, sectorul Botanica va fi reabilitată. Cum va arăta aceasta

Pinterest LinkedIn Tumblr

Școala nr.6 din bd. Cuza-Vodă 17/2, din sectorul Botanica va fi reabilitată. Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de școala care a fost întoarsă municipalității în august anul trecut, după ce în 2012 a fost închisă, iar în 2017, prin decizia CMC, a fost cedată Ministerului de Interne.

„Actualmente Primăria Chişinău este în litigiu cu Ministerul Afacerilor Interne care doreşte să-şi menţină dreptul de folosință asupra edificiului. Solicităm actualei conduceri a MAI să se implice pentru a susține Primăria în redeschiderea școlii.

Între timp a fost elaborat proiectul de reabilitare a instituţiei de învăţământ care va cuprinde 4 blocuri şi unde vor învăţa circa 1200 de elevi. În această zonă este un număr mare de solicitări din partea părinţilor pentru un loc în instituţiile de învăţământ. Intenţionăm să reparăm capital edificiul și să readucem imobilul în circuitul instituțiilor de învățământ care va fi utilizat conform destinației.

În câteva săptămâni vor fi prezentate documentele de licitaţie pentru iniţierea procedurii de achiziţie”, a declarat Ceban.

Primarul spune că costul lucrărilor de reabilitare s-ar estima la circa 65 de mil. de lei, bani care urmează a fi identificaţi şi alocaţi în mai multe tranşe.

„Astfel, vom merge pe varianta unui contract multianual de 3 ani. Este regretabil faptul că multe clădiri şi terenuri municipale au fost anterior înstrăinate pe diferite căi și lăsate în paragină. Vom depune în continuare maximum efort pentru a readuce în posesia municipalităţii bunurile imobile şi terenurile capitalei”, a conchis acesta.

loading...

Comments are closed.