Editoriale

Scrisoarea lui Nicolae Josan către Ion Sturza: Vă rog să ne lăsați în pace

Pinterest LinkedIn Tumblr

Domnule Sturza,

Am decis să vă scriu câteva rânduri. Poate nu aș fi coborât la opțiunea de a înșira aceste gânduri, dacă dumneata, în loc să te ocupi de cheltuirea miliardelor private, vii din când în când în Moldova pentru a ne învăța ce să facem, cum să ne comportăm, pe cine să susținem, ce periuță de dinți să folosim…

Nu știu dacă e cazul să intru pe fondul reproșurilor și acuzațiilor impertinente aruncate în adresa noastră, a oamenilor care spun adevărul fără filtru, a lui Andrei Năstase, fără ca presa la care aveți viză de reședință să ne ofere posibilitatea de a veni cu o reacție imediată, de a avea dreptul la replică, așa cum spune codul deontologic al jurnalistului.

Înțeleg că vă e drag un candidat la prezidențiale. Iubiți-l. Aveți tot dreptul. Dar pe noi vă rog să ne lăsați în pace. Pe oamenii care am ieșit în stradă să-i lăsați în pace.

V-au cerut ajutorul și nu ați ajutat cu un bănuț. Nimic, absolut nimic, dar au apelat, au cerut. Ați spus că moldovenii sunt mămăligari, că nu se vor ridica din genunchi. S-au ridicat cu sutele de mii și atunci când trebuia să plătim scena din Piață, sonorizarea și alte cheltuieli EI, mămăligarii cum îi porecleați, au fost acei care au scos din buzunarele lor sărmane câțiva leuți pentru a ne ajuta. Nu i-ați ajutat nici în campaniile electorale, este adevărat că nici nu au apelat, înțeleg, pentru că deja vă cunoașteau feleșagul.

Dumneata, domnule Sturza, îl învinuiești pe Andrei Năstase că ar lupta împotriva candidatului Dvs preferat. E o învinuire gratuită, pentru că Năstase nu a luptat și nu luptă împotriva cuiva, el luptă pentru OAMENI. Așa a făcut pe parcursul ultimilor 10 ani. Așa cum am făcut NOI toți întotdeauna. NU Dvs. NOI. Împreună cu Năstase am reușit să oprim furtul a 7 miliarde de lei, dumneata ce ai făcut pentru țară și oameni în ultimii 10 ani? Le-ai spus povești la Pro TV?

Da, și ai candidat domnule Sturza la funcția de prim-ministru, când noi protestam afară în ger și te susțineam avan. CE AI FĂCUT după, domnul Sturza, când noi aveam nevoie de susținere, inclusiv financiară – una modestă, de altfel, pentru scenă și aparate de sonorizare – pentru a lupta cu oligarhul miliardar, cu criminalul gata de orice, Plahotniuc?

Ai fugit, domnule Sturza. Ai șters-o la bunișor, iar noi am rămas în stradă până l-am alungat pe Plahotniuc de care, fie vorba între noi, îți fugea inima în galoși.

În fine, domnule Sturza, în loc să te preocupi de consumarea miliardelor private, iarăși ai atacat pe Facebook un om, un luptător pe câmpul de luptă, nu pe Facebook sau la TV, care, am observat, preferă să te ignore.

Mai zici că susținătorii Platformei o atacă pe candidata preferată cu mesaje de la Țârdea. Domnule Sturza, spre deosebire de dumneata, noi nu suntem cititorii lui Țârdea. Ceea ce nu înțelegi dumneata e că pe Facebook e un război nemilos între oameni care mai ieri trăgeau împreună greul schimbărilor. Sunt și de la Platformă, sunt și de la PAS. Sunt și doar de la Blocul ACUM creat la insistența lui Năstase și abandonat de preferata Dvs. Nu-i număr, nu-i apăr pe unii și să-i dojenesc pe alții. Pe Năstase l-am văzut făcând apeluri la unitate. Cine a pornit acest război fratricid? Cine apelează disperat la ”influenceri” să găsească vinovatul de pe-acum, înțețegând că atacându-ți fratele, spunând minciuni fără să roșești, ai și pierdut deja? Nu Năstase e acela care vă atacă favoritul. Nu vedeți că țara asta e măcinată de partide care cumpără sărăcia?

Azi am citit că mai multe persoane de la PAS din Cimișlia au părăsit partidul. Sper să nu-l învinuiți pe Năstase de acest lucru. Deși nu m-aș mira deloc dacă ați face-o.

Domnule Sturza, aveți grijă de dumneavoastră și de miliardele private.

Fără filtru,
Nicolae Josan

loading...

Comments are closed.