Alte știri

Scuarul „Mihai Eminescu” din centrul capitalei va fi reabilitat. Ce se va întâmpla cu piața de suvenire și picturi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că scuarul „Mihai Eminescu” din centrul capitalei va fi reparat și amenajat, transmite Telegraph.md

Primarul a afirmat că multe persoane nici nu cunosc că acolo este bustul poetului Mihai Eminescu, deoarece acesta nu se vedea din cauza pieței improvizate. Astfel, va avea loc un proces de reablitare în urma căruia scuarul va avea o nouă înfățișare, așa cum trebuie să arate un scuar în centrul orașului.

Totodată, primarul a precizat că pentru comercianții din zonă va fi amenajat un alt loc, unde vor fi create condiții mai bune, inclusiv din punct de vedere estetic al orașului.

În acest sens a fost realizată o schiță de proiect, care urmează să fie prezentată, iar locul prevăzut ar fi tot în centrul orașului în spatele Catedralei, pe strada pietonală și se va numi „Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vânzare”.

„Din păcate, oamenii sunt duși în eroare, iar noi le explicăm că de fapt venim cu propuneri și condiții mult mai eficiente. Am organizat ședințe referitor la acest subiect, sâmbăta ne vom întâlni din nou pentru a discuta cu comercianții. Inima capitalei trebuie să arate altfel.”, a declarat Ion Ceban.

Citește și: Primăria Chișinău a venit cu precizări referitor la intervenția echipei de la „Spații verzi” pe timp de ploaie

loading...

Comments are closed.