Alte știri

Se conectează havuzurile din capitală. Ion Ceban: Unele sunt vechi, dar sunt și fântâni arteziene ce au fost reabilitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Havuzurile din capitală vor fi puse în funcțiune în acest weekend. Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, care spune că sunt construite și havuzuri noi.

„Sâmbătă, 15 mai, de Ziua Familiei, toate fântânile arteziene de pe teritoriul capitalei vor fi puse în funcțiune, pentru ca toţi chișinăuienii şi oaspeţii capitalei să se bucure de frumusețea acestora. În prezent, în Chișinău sunt funcționale 13 fântâni arteziene:

Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” – 1;
Teatrul Național de Operă și Balet „M. Bieșu” – 2;
Grădina Catedralei Mitropolitane – 2;
Scuarul din Aleea Gării – 1;
Scuarul din str. Miron Costin (Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”) – 2;
Parcul „Valea Morilor” – Scara Cascadelor – 1;
Parcul „Valea Trandafirilor” – 1;
Parcul „La Izvor” – 1;
Parcul „Alunelul” – 2.
Havuzul din Parcul „La Izvor”, de exemplu, a fost construit anul trecut şi va fi pus în funcțiune în premieră”, a declarat primarul.

Edilul afirmă că și havuzul din parcul „Alunelul” a funcționat puțin anul trecut, fiind finalizate lucrările toamna târziu.

„Totodată, în acest în parcul din str. N. Dimo, numit și „Șipca”, unde se desfășoară lucrări de reabilitare, este construită o nouă fântână arteziană. De regulă, fântânile arteziene sunt funcționale până la sărbătoarea Hramului Orașului, după care, sunt conservate pe perioada rece. Foarte mulți erau împotriva construcției și reparației acestora, dar eu sper foarte mult că cei care vor da apreciere cu adevărat sunteți DVS, dragi chișinăuieni”, a conchis acesta.

loading...

Comments are closed.