Alte știri

Se modifică actele de identitate ale cetățenilor Republicii Moldova. Ce se întâmplă cu tipurile aflate deja în circulație

Pinterest LinkedIn Tumblr

În Republica Moldova vor fi eliberate noi modele pentru unele acte de identitate din sistemul naţional de paşapoarte. Hotărârea Guvernului care prevede acest lucru va fi publicată vineri, 22 noiembrie, în Monitorul oficial.

Din noile acte vor fi excluse informaţiile privind grupa sangvină. Totodată, vor fi introduse modificări la rubrica „reşedinţa” titularului.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Potrivit Moldpres, printre actele vizate se numără buletinul cetăţeanului Republicii Moldova, buletinul de identitate electronic, paşaportul diplomatic, cel de serviciu, paşaportul cetăţeanului Republicii Moldova, permisul de şedere permanentă, permisul de şedere provizorie pentru cetăţeni străini.Actele de identitate noi vor fi puse în circulaţie pe măsura epuizării stocului de cartele vechi, dar nu mai târziu de 1 aprilie 2020.

Potrivit documentului, toate tipurile de acte de identitate din sistemul naţional de paşapoarte aflate în circulaţie vor rămâne valabile până la expirarea termenului acestora, dacă nu intervin situaţii în care acestea devin nevalabile.

loading...

Comments are closed.