Se pregătește eliberarea lui Platon? Va fi judecat în 19 zile de 10 ori… 4 ședințe Fulger au loc pe 9 decembrie

Veaceslav Platon, extrădare, ucraina, anulat, pedeapsă, închisoare

Astăzi a avut loc o nouă şedinţă de judecată în cazul rider-ului nr. 1 în CSI, Veaceslav Platon. Potrivit portalului instanţei, magistraţii s-au întrunit pentru a continua şedinţa din 4 decembrie 2019, care a fost amânată. Obiectul cauzei este “obligarea administrației Penitenciarului nr.13 de a asigura accesul la întrevedere”, transmite Publika.md.

Totodată, avocaţii ne-au explicat că astăzi s-a decis conexarea a două cauze penale, după ce acest lucru a fost solicitat în instanţă de Procuratura Anticorupţie. Este vorba despre învinuiri de spălare de bani şi folosirea de carduri false aduse lui Platon.

După o simplă căutare pe portalul instanţei, aflăm că până la sfârşitul lunii decembrie, la Judecătoria Chişinău cu sediul în sectorul Ciocana vor fi încă 8 şedinţe de judecată în dosarul Platon.

Veaceslav Platon, sedinte de judecata Platon, Platon raider, raiderul numarul 1 din CSI, furtul miliardului, laundromat, spalatoria de bani ruseasca, BEM, Platon AMNVeaceslav Platon, sedinte de judecata Platon, Platon raider, raiderul numarul 1 din CSI, furtul miliardului, laundromat, spalatoria de bani ruseasca, BEM, Platon AMN

Între timp, cazul lui Veaceslav Platon va fi examinat şi la Curtea Supremă de Justiţie. De exemplu, săptămâna viitoare, pe Agenda Şedinţelor Plenului Colegiului Penal al Curţii Supreme de Justiţie va fi examinată “Admisibilitatea recursului în anulare”

Veaceslav Platon, sedinte de judecata Platon, Platon raider, raiderul numarul 1 din CSI, furtul miliardului, laundromat, spalatoria de bani ruseasca, BEM, Platon AMN

Iar în data de 12 decembrie 2019, Colegiul Penal al Curţii Supreme de Justiţie va pronunţa decizia motivată de la şedinţa din 29 noiembrie. 

Veaceslav Platon, sedinte de judecata Platon, Platon raider, raiderul numarul 1 din CSI, furtul miliardului, laundromat, spalatoria de bani ruseasca, BEM, Platon AMN

Telegraph.md aminteşte că recent unul dintre avocaţii lui Platon a anunţat că deja a cerut reducerea cu peste o mie de zile a termenului de detenție a clientului său. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune.

Citește și: VIDEO // Raiderul numărul 1 din CSI Veaceslav Platon comentează eliberarea lui Vladimir Filat

Total
0
Shares
Total
0
Share