Se va majora prețul la energie cu 16%? Răspunsul Termoelectrica

termoelectrica, majorarea preturilor, preturi la gaz, preturi la lumina, guvernul sandu, cresterea preturilor

Astăzi site-ul mold-street.com a scris că Termoelectrica cere ca energia electrică să fie majorată cu circa 16%. Aceștia ar fi trimis o solicitare la Agenția Națională pentru Reglementarea Energetică în acest sens.

În urma actualizării prețurilor, tariful mediu de producere a energiei termice ar urma să scadă de la actualul nivel de 584,3 lei, la 574,28 lei pentru o gigacalorie, în timp ce preţul energiei electrice – de la 137,91 bani/kWh la 159,78 bani/kWh.

Mold-street scrie că Termoelectrica îşi argumentează cererea de ajustare a tarifelor prin creşterea preţurilor, tarifele la gazele naturale, evoluţiile ratei de schimb a dolarului, mărimea plăţii regulatorii aferente activităţii reglementate, cheltuielile ce ţin de crearea fondului de rulment, profitul reglementat determinat etc.

După apariția acestui material în presă, Termoelectrica a venit cu o reacție, publicată pe site-ul lor. “Termoelectrica S.A. dezminte informația precum că ar fi solicitat majorarea tarifului la energie, așa cum a scris un portal de știri, iar ulterior a fost preluat de alte surse media.

Menționăm că autorul materialului a interpretat eronat cifrele expuse într-o scrisoare pe site-ul ANRE, în care furnizorul prezintă calculele medii anuale pentru anul 2019 a prețului pentru energia electrică produsă și tarifului pentru energia termică livrată consumatorilor. Astfel, tarifele/prețurile medii anuale au fost interpretate greșit ca mărime a tarifelor/prețurilor solicitate de a fi aprobate.”

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share