Se vor directori în cadrul ANRE. Câte persoane au depus dosarul de participare la concursul organizat de instituție

 

18 persoane râvnesc funcția de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Cele 18 dosare au fost depuse la Parlament, iar comisia economie, buget și finanțe a Legislativului urmează să examineze toate dosarele depuse și să stabilească numărul persoanelor admise la concurs, care va avea loc la data de 24 februarie 2022, ora 9.00, informează Realitatea.md

Potrivit legii, directorul ANRE trebuie să deţină cetăţenia Republicii Moldova, să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic şi experiență de lucru de cel puţin 10 ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care cel puţin trei ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de Agenția Naţională pentru Reglementare în Energetică. De asemenea persoana care aspiră la funcția de director ANRE nu trebuie să fie supusă unei măsuri de ocrotire judiciare sub forma tutelei, trebuie să se bucure de o reputaţie ireproşabilă, să cunoască limba română și limba engleză, să nu fie membru al vreunui partid politic la momentul depunerii cererii de participare la concurs și să aibă capacitate deplină de exerciţiu.

Potrivit Legii cu privire la energetică, Agenţia Națională pentru Reglementare în Energetică este condusă de un Consiliu de Administraţie format din 5 directori. Membrii Consiliului sunt numiți prin hotărâre de Parlament pentru un mandat de șase ani.

Realitatea.md amintește că funcția de director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a rămas vacantă după ce Ștefan Creangă și-a depus cererea de demisie din proprie inițiativă la data de 22 noiembrie 2021.

Total
0
Shares
Total
0
Share