Cultură

Seară de Oscar. Cine sunt câștigătorii anului 2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lungmetrajul sud-coreean „Parasite” este marele câştigător al celei de-a 92-a ediţie a galei premiilor Oscar, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles. Producţia, care a primit şase nominalizări, s-a impus la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor”, „cel mai bun lungmetraj internaţional” şi „cel mai bun scenariu original”. Drama de război „1917” a lui Sam Mendes a primit trei trofee, cel de-al nouălea film al lui Quentin Tarantino, „Once Upon a Time… in Hollywood”, a primit două, la fel şi „Joker” al lui Todd Phillips şi „Ford v Ferrari” al lui James Mangold.

Trofeele galei din acest an au fost împărţite, iar surpriza serii a reprezentat-o producţia sud-coreeană, recompensată anul trecut cu Palme d’Or la Cannes. Dacă era de aşteptat că se va impune la categoriile „lungmetraj internaţional” şi „scenariu original”, pelicula a fost laureată şi pentru regie şi la categoria „cel mai bun film”.

Drama ”Joker”, regizată de Todd Phillips, a primit cele mai multe nominalizări – 11 -, inclusiv la categoriile „cel mai bun film”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun actor în rol principal” (Joaquin Phoenix). A reuşit să se impună la două: coloană sonoră şi interpretare.

„The Irishman” (r. Martin Scorsese), „Once Upon a Time… in Hollywood” (r. Quentin Tarantino) şi „1917” (r. Sam Mendes) au primit câte 10 selecţii fiecare. Filmul lui Scorsese, producţie Netflix, nu a primit niciun trofeu.

Brad Pitt a fost primul câştigător al serii. Rolul din „Once Upon a Time… in Hollywood” i-a adus trofeul pentru rol secundar. La primirea celui de-al doilea Oscar din carieră, în cele 45 de secunde avute la dispoziţie pentru discurs, el le-a adus un omagiu lui Quentin Tarantino şi Leonardo DiCaprio, a mulţumit cascadorilor care au lucrat la film şi a dedicat premiul copiilor lui.

Bong Joon-ho a primit şi trofeul pentru lungmetraj internaţional. „Categoria are un nume nou acum: a devenit, din film în limbă străină, lungmetraj internaţional.

Laura Dern, care a fost nominalizată pentru a treia oară la Oscar, de această dată pentru rolul secundar din „Marriage Story”, le-a mulţumit regizorului Noah Baumbach şi întregii echipe a filmului.

A patra nominalizare din carieră i-a adus lui Joaquin Phoenix primul trofeu Oscar. Actorul a fost premiat pentru rolul principal din „Joker”. În discursul lui, a vorbit despre egalitatea de gen şi drepturile animalelor.

Tot pentru a patra oară nominalizată, dar pentru a doua oară câştigătoare, Renée Zellweger a declarat: „Este o onoare să fiu luată în considerare în această companie”. Ea a fost premiată pentru rolul Judy Garland din „Judy” şi a dedicat trofeul legendarei actriţe.

Cynthia Erivo, Elton John, Idina Menzel, Chrissy Metz şi Randy Newman au interpretat cele cinci compoziţii nominalizate la categoria „cel mai bun cântec original”. Billie Eilish, marea câştigătoare a premiilor Grammy de anul acesta, a fost invitat special, iar Eminem, o altă surpriză a serii.

Sursa: news.ro

Comentați știrea

loading...

Comments are closed.