Alte știri

Secretar al PPDA: „PAS nu poate admite o creștere a popularității Platformei DA, dar nici nu are curajul să-și asume pași decisivi de teama unei prăbușiri în sondaje”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul general al PPDA, Ion Terguță consderă că răspunsul PAS la oferta Platformei DA de demitere a guvernului Chicu și instituirea unui cabinet de miniștri asumat de PDA este cât se poate de grăitor, transmite Telegraph.md

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Terguță acuză PAS că în loc să pună umărul la schimbarea guvernului, PAS a oferit azi un set de 7 propuneri menite să ajute cabinetul Chicu să supraviețuiască.

Terguță anunță că discuțiile de luni pe subiectul procesului formării noului guvern au fost întrerupte în mod ciudat de o reacție total nefondată a liderului PAS, care a abandonat discuția pe tonuri înalte. Pentru Terguță a fost evident că PAS are o altă agendă și ea este determinată de interesul pentru prezidențiale.

Secretarul PPDA mai spune că refuzul PAS de a demite guvernul Chicu, exponent al intereselor președintelui Dodon, ridică mari semne de întrebare și asupra motivelor reale ale abdicării Maiei Sandu în toamna anului trecut.

„Calculele matematice sunt inoportune aici. Politica nu e matematică pură. Politica înseamnă mai curând compromis. Asta nu a știut să facă Maia Sandu până acum.

Motivele pentru care PAS nu vrea să admită demiterea cabinetului Chicu sunt cât se poate de evidente. PAS a trecut de vârful său de raiting, acumulat pe confuzia alegătorului, dar și pe naivitatea Platformei DA care au oferit PAS-ului libertatea de ași suprapune propria imagine pe cea a blocului ACUM. PAS nu poate admite o creștere a popularității Platformei DA, dar nici nu are curajul să-și asume pași decisivi de teama unei prăbușiri în sondaje.

Prizonier e din noul cetățeanul simplu care va trebui să supraviețuiască cumva unei crize cu efecte greu de estimat. Interesul PAS-ul este acum contabilizarea greșelilor guvernului Chicu-Dodon, doar că în asemenea manieră se poate transforma parte a puterii. Acum un lucru este cert. Dacă guvernul Chicu mai există e doar pentru că acesta răspunde unui interes al PAS-ului. Să vedem dacă și interesele Republicii Moldova și a cetățenilor simpli sunt colorate în galben.” cochide Terguță

Citește și: Premierul atenționează populația: ,,Realități sumbre, descrise de specialiști”

loading...

Comments are closed.