Externe

Secretar general NATO: Pacea în Afganistan este mai aproape ca oricând

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat marţi că pacea în Afganistan ”este mai aproape ca oricând”, în ciuda intensificării luptelor în plin proces de negociere la Doha în vederea încheierii acestui conflict de lungă durată, transmite EFE, citată de Agerpres.

„Vedem acum o oportunitate reală de pace în Afganistan, suntem mai aproape ca oricând de un acord de pace„, a spus Stoltenberg, după o întâlnire la Wellington cu şefa guvernului Noii Zeelande, Jacinda Ardern.

În timp ce la Doha se desfăşoară cea de-a opta rundă de discuţii de pace între reprezentanţii Statelor Unite şi talibani, pe teren pare că părţile aflate în conflict au intensificat luptele în căutarea unei poziţionări mai bune în negocierea unui acord favorabil intereselor proprii.

Un recent raport al misiunii ONU în Afganistan asupra victimelor civile indică faptul că în prima jumătate a anului s-au înregistrat 1.366 de morţi şi 2.446 de răniţi, cifre extrem de ridicate după aproape 20 de ani de război.

Stoltenberg a subliniat necesitatea păcii pentru ca această ţară să nu mai găzduiască terorişti, iar mesajul pentru talibani este că „vor obţine mai mult la masa negocierilor” decât pe câmpul de luptă din Afganistan, stat în care „nu va exista o pace durabilă fără totala incluziune a femeilor”.

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.